woensdag 8 april 2009

Expo gereed!

Expo is opgebouwd, boeken zijn op tijd binnen gekomen, biertje, lampjes hangen en ook nog eens te horen gekregen dat je geslaagd bent is gaaf!

Expo Info

Deze laatste week gebruik ik om de foto's in het boek te zetten en te versturen naar de internet drukker. Als dat alles goed gegaan is kan ik met een gerust had mijn expo op bouwen.

Deze gaat bestaan uit 4 grote afdrukken hangend aan het plafond en het boek waarvan ik er 2 heb besteld.

Een van de laatste series.

Het boek

Zoals het eerdere bericht ben ik bezig met een boek. In dit boek zal een impressie te zien zijn van van de rietsnijders in het rietlandschap. Hieronder een beeld van beeld materiaal wat ik aan het bekijken ben. Het sorteren is een heel groot leer proces geweest. Voornamelijk de eerste stappen zijn heel belangrijk. De eerste stap is eigen foto's kiezen op eigen intuitie. Puur de beelden waar je het meeste gevoel bij hebt. En na dit proces meer ingaan op de inhoud. Dus er kan bijvoorbeeld vanwege een rationele reden beter dat beeld voor dat beeld gebruikt worden.

Cd Boekje

Al een aantal weken ben ik bezig met het maken van een boek. Een foto boek met de riet foto's. Dit boekje (hieronder 3 spreads) is daar op gebaseerd. Vrij eenvoudig en strak.

Poster Expositie

Een poster moet van mij opvallen. Ik heb rond gekeken en ik zag eigenlijk in veel poster een hoop kleur contrast. Meestal met de letters in de achtergrond. Dit contrast wilde ik ook doorvoeren in mijn ontwerp en dat heb ik gedaan door de ene helft een donder beeld te gebruiken en de andere helft helemaal wit. In het witte vlak weer tekst dat een goede leesbaarheid krijgt.

Gimic

Zo de gimic. Ik moet zeggen hij stond me al heel lang aan te staren op mijn kamer. Telkens wilde ik hem niet op drinken en waarom weet ik niet, maar zo heb ik wel mijn gimic kunnen realiseren, omdat hij nog steeds dicht zit en dus nieuw zou kunnen zijn.

Mijn fotografie heeft natuurlijke onderwerpen en dat wil uiten door mineraal water aan te bieden.

Mappenstructuur

Ik ben erg tevreden met mijn manier van werken dit project. Ieder onderdeel heb ik een duidelijke naam gegeven namelijk. Bijvoorbeeld een mapje voor afbeeldingen die op het blog komen vind ik handig, omdat als je dat niet doet dan staan die afbeeldingen waarschijnlijk tussen de foto's waar ze normaal bijhoren en dat is bij het uploaden onhandig, omdat je niet 1 mapje hebt waar dat gewoon in staat! Nou is bridge natuurlijk een programma dat je blij maakt! snel weergeven en snel kleurlabels aangeven enz.

Resultaat website

De website heeft een duidelijke navigatie balk bovenin gekregen met informatie dat steeds in een iframe geladen kan worden. De site is zo leeg mogelijk gehouden, omdat ik graag laat zien dat het alleen maar om de foto's gaat.

Vormgeving resultaat

Het resultaat van de huistijl staat hieronder. Vanuit het visite kaartje ben ik verder gegaan naar de enveloppe en het briefpapier. Dat heeft geresulteerd in een duidelijke zelfde lijn in de huistijl.

dinsdag 7 april 2009

Stopmotion


De stopmotion. Plots was het idee er! Wieweet kwam het door het weer? De zon scheen in ieder geval veel. Wat bijzonder nodig was voor mijn stopmotion is dat er geen bewolking voor de zon moest komen, want tijdens het fotograferen moest de zon door mij zichtbaar verplaatst worden!
Na wat rondgereden te hebben bedacht ik het op een dijkje te doen. Mooi beeld met diepte en geschikt om idee uit te voeren.